Dnevi za knjige

V marcu in aprilu praznujemo več praznikov, povezanih s knjigo in branjem z namenom promocije knjig, branja, pisanja, učenja, knjižnic.

Tako smo 19. marca praznovali dan pripovedništva, 21. marca pa svetovni dan poezije. 2. aprila ves svet praznuje rojstni dan Hansa C. Andersena kot mednarodni dan knjig za otroke oziroma svetovni dan pravljic.

23. aprila pa je Unesco razglasil za svetovni dan knjige. To je dan, ko praznujemo pisatelji, ilustratorji, knjižničarji, bralci in vsi, ki imamo radi knjige. Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Praznovanje svetovnega dneva knjige se povezuje z datumi rojstva in smrti velikih piscev, to sta Miguel de Cervantes in William Shakespeare. Svetovni dan knjige obeležujemo danes tudi z Nočjo knjige z namenom, da preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promoviramo branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Noči knjige se lahko pridruži vsak izmed nas. Danes se lahko odločimo, da večer preživimo ob branju knjig, pripovedovanju in poslušanju pripovedk, pesmic, pravljic.

Šolska knjižnica deluje zaradi epidemije prilagojeno z upoštevanjem smernic NIJZ. Veseli nas, da kljub mnogim omejitvam interes za branje ni popolnoma uplahnil, da učenci prihajajo v knjižnico in si še izposojajo knjige za branje doma.

Ko beremo, zrastejo duhu peruti. (M. Engle)

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja