PODELITEV BRALNIH PRIZNANJ NAŠE MALE KNJIŽNICE 2022-23

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je namenjen promociji bralne kulture, spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju evropskih avtorjev in ilustratorjev.

Učence skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, v šolskem letu 2022–2023 so to odlične knjige iz Slovenije, Finske, Hrvaške, Belgije in Litve: Majda Koren: Inšpektor Jože; Sinikka in Tiina Nopola: Zarja in Živa; Grigor Vitez: O zajcu, ki se je rad smejal; Aino Havukainen in Sami Toivonen: Tine in Bine na vlaku; Štefan Boonen: Tabor Bravo in Kestutis Kasparivičius: Božič! Božič!.

Tudi učenci 4. in 5. razreda OŠ Beltinci so se letos vključili v branje v Naši mali knjižnici. Tako smo ob koncu aprila, ki je mesec knjige, podelili bralna priznanja učenkam, ki so sodelovale v bralnem projektu: Lana Ternar, Tanja Vnuk, Nisa Zelko, Julija Kranjec in Loti Vedenik iz 4. razreda ter Ema Glavač in Kaja Erjavec iz 5. razreda.

Sodelovanje v bralnem projektu Naša mala knjižnica spodbuja branje in otroško ustvarjalnost ter razširja znanje o avtorjih in ilustratorjih. Želimo si, da se branju v Naši mali knjižnici v naslednjem šolskem letu znova pridružijo učenci, ki radi in več berejo.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja