Oko besede 2021 na OŠ Beltinci

Od 23. do 25. 9. 2021 je potekalo v Murski Soboti 26. srečanje slovenskih otroških in mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega poteka tudi podelitev večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejel pisatelj Sebastjan Pregelj za knjigo Vrnitev.

V okviru literarnega srečanja nekatere pomurske vrtce, osnovne in srednje šole obiščejo avtorji, ki pišejo za otroke in mladino. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to enkratna priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisateljev in pesnikov ter njihovo ustvarjanje.

V petek, 24. 9. 2021, so nas obiskali imenitni literarni ustvarjalci: pisateljica Nataša Konc Lorenzutti, ki je predstavila svoje ustvarjanje učencem 5. c razreda, njeno knjigo Kakšno drevo zraste iz mačka berejo učenci 4. in 5. razreda tudi za letošnje Cankarjevo tekmovanje; pisatelj Slavko Pregl, ki je učencem 6. b razreda predstavil svoje življenje in literarno delo ter učence nasmejal z zabavnimi prigodami iz svojih mladih dni; Liljana Klemenčič, knjižničarka in odlična pravljičarka za otroke in odrasle pa je predstavila svoje delo v 8. b.

Vsako leto se razveselimo literarnega obiska na naši šoli, saj je edinstven kulturni dogodek za dušo šolske knjižnice.

Stik s kulturo, z literaturo, ustvarjalci in umetniško besedo nas ohranja žive, hkrati pa je takšen stik odlična vzpodbuda za vsakodnevno branje.

Stojijo od leve: Liljana Klemenčič, Slavko Pregl, Naša Konc Lorenzutti

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja