Mednarodna konferenca na OŠ Beltinci

V soboto, 26. 10. 2019, je na OŠ Beltinci potekala 2. mednarodna konferenca z naslovom Dodane vrednosti in vsebine v sodobni šoli.

Konferenco sta s svojim nagovorom odprla Matejka Horvat, ravnateljica šole, in Marko Virag, župan občine Beltinci. V kulturnem programu je nastopil mladinski pevski zbor OŠ Beltinci pod mentorstvom učitelja glasbe Mihe Kavaša, in recitator Jan Slavic Bezjak s pesmijo Kaj je Müjra zašepetala.

V prvem delu konference so sodelovali s svojim predavanji plenarni predavatelji iz štirih držav: Slovenije, Hrvaške, Češke in Grčije. Izkušnje in primere dobrih praks so v plenarnem delu predstavili: dr. Hotimir Tivadar (Slovenija), dr. Renato Lukač (Slovenija), mag. Mateja Kosi (Češka), Marko Ferek (Hrvaška) in  Angeliki Bogkia (Grčija).

V drugem delu je bilo v 24 delavnicah predstavljenih kar 340 samostojnih referatov.

Sama sem predstavila prispevek z naslovom Bogastvo literarnih srečanj v osnovni šoli.

Mednarodna konferenca je bila zelo uspešna. To je bil vrhunski izobraževalni dogodek, saj je dan je minil v izmenjavi bogatih strokovnih izkušenj in prijateljskem ozračju. Udeleženci so se, verjamemo, domov vrnili obogateni z novimi idejami, ki jih bodo lahko s pridom uporabili pri svojem vzgojno-izobraževalnem delu.

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja