Knjižnica v novem šolskem letu

Smo že sredi meseca oktobra v novem šolskem letu 2018-19. September je bil res pester mesec.

  1. DAN DRUŽENJA NA OŠ BELTINCI, 8. 9. 2018,  v spomin na 1. september 1978, ko so je začel pouk v zdajšnji šolski zgradbi. Po spominskem teku so se učenci udeležili različnih delavnic, med njimi je bil tudi knjižni kotiček.

2. OKO BESEDE

Od 27. do 29. 9. 2018 poteka v Murski Soboti 23. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega je v četrtek, 27. 9. 2018, potekala podelitev 22. večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejela Anja Štefan za izvrstno pesniško zbirko Drobtine iz mišje doline.

Vsakoletna stalnica literarnega srečanja so obiski pisateljev na pomurskih osnovnih in srednjih šolah. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to enkratna priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisatelja in njegovo ustvarjanje.

V petek, 28. 9. 2018, sta nas obiskali Tilka Jamnik, ki je predstavila letošnje nominirance za večernico tretješolcem, in pisateljica Marjana Moškrič, ki je predstavila svoje ustvarjanje učencem 9. razreda.

Veseli smo, da smo znova bili del velike literarne družine, ki se vsako leto zbira v septembru v Murski Soboti na srečanju Oko besede.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja