23. april – svetovni dan knjige

Današnji dan, 23. april, je organizacija Unesco leta 1997 razglasila za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Čeprav je praznovanje knjige povezano z datumi smrti Miguela de Cervantesa in Williama Shakespeara, ima 23. april tudi svetlejšo plat – na ta dan naj si bralci poklonijo knjigo. Slovenija je ena redkih držav, ki svetovni dan knjige v sklopu Slovenskih dnevov knjige praznuje več dni. Idejo je iz Katalonije prinesel pesnik Boris A. Novak, mimoidoči pa si lahko med stojnicami v ljubljanskem Parku Zvezda izmenjajo knjigo.(Vir: http://www.unesco.si/projekti-in-aktivnosti/svetovni-dnevi/novica/article//23-april-svetovni-dan-knjig.html?cHash=5be2da9835, 23. 4. 2012)

Prvo šolsko uro so knjižnico obiskali učenci 4. a. Prebrali smo zgodbo Primoža Suhodolčana Zakaj se je medved naučil brati? Pogovarjali smo se o pomenu branja, o pomenu knjižnic in o postavitvi gradiva v naši šolski knjižnici.

Vsak učenec pa si je izpodil tudi knjigo, ki jo bo prebral ta teden in o njej spregovoril svojim sošolcem pri pouku slovenščine.

Preberite tudi:  http://www.rtvslo.si/kultura/knjige/kdaj-ste-nazadnje-prebrali-kako-knjigo/281667

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja