Teden odprtih vrat šolske knjižnice v polnem razmahu

Ob zaključku Bralne značke nas je danes, 4. 4. 2012, obiskal priljubljen otroški in mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. Po kulturnem programu, v katerem so s plesom, petjem in recitacijo nastopili učenci naše šole in učenci podružnične šole Melinci, je besedo prevzel naš gost in dodobra nasmejal učence z zgodbami iz svojega življenja in zgodbami svojih knjižnih junakov. Čestital je tudi vsem učencem, ki so osvojili Bralno značko in z veseljem delil avtograme.

Obisk pisatelja Primoža Suhodolčana je bil odlična motivacija za branje, saj so vse njegove knjige iz naše šolske knjižnice že nekaj dni izposojene, povpraševanje pa ne pojenja.

 

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

2 thoughts on “Teden odprtih vrat šolske knjižnice v polnem razmahu

  1. Pozdravljena! No, Primož Suhodolčan je eden tistih ustvarjalcev, ki zna maksimalno navdušiti s svojim obiskom med mladimi bralci. Sicer pa so tudi njegova dela takšna, da ne potrebujejo kakšne posebne promocije za branje, kdor vzame v roke eno njegovo knjigo, bo na mah prebral tudi vse ostale. Ko bi bilo le več takšnih! Sicer pa opaža, da se bomo morale knjižničarke v prihodnje maksimalno truditi za spodbujanje k branju, saj je interes za tovrstno dejavnost med mladimi vse bolj redek, še posebej imam v mislih najstnike. Pa toliko dobre literarure se jim ponuja! Jaz imam pri vhodu v knjižnico postavljen pano, na katerem pod naslovom Bralci priporočajo bralcem visijo ocene knjig, katere so prebrali tisti redki mladostniki, ki jim branje še pomeni vrednoto. Pa ni kaj dosti zanimanja niti za prebiranje ponujenih priporočil. Kako pa pri vas? Ali tudi vas žalostijo podobnosti?

    1. Tudi jaz se soočam z nemotiviranostjo starejših bralcev, predvsem učencev zadnjega triletja. Pogrešam redne bralce, vsaj pri nas se vse konča na nivoju domačega branja, pa čeprav imamo široko ponudno literature s sodobno problematiko. Škoda, res. Je pa razveseljivo, da so skoraj mesec dni po obisku Primoža Suhodolčana vse njegove knjige še vedno izposojene, povpraševanje pa je še vedno veliko … 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja