Zaključek bralnega projekta Naša mala knjižnica

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je namenjen spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Projekt, ki ga podpira Evropska komisija, je namenjen najmlajšim bralcem, od vrtca do 5. razreda osnovne šole. Otroke skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, letos so to zanimive zgodbe v šestih izbranih knjigah iz Slovenije, Anglije, Indije in Poljske: Peter Svetina: Sosed pod stropom, Marian Broderick: Čarovnica v gozdu, Indijske pravljice, Sukumar Ray: Brezvezne rime, Krystina Lypka-Sztarballo: Vprašanja iz kopalnice in Chris Riddel: Otilija na morju.

Tudi učenci OŠ Beltinci so se letos ponovno vključili v branje v Naši mali knjižnici. Ker je april že tradicionalno mesec knjige, smo zaključek opravili v petek, 13. 4. 2018, ko  smo v šolski knjižnici osmim učencem 4. in 5. razreda slovesno razdelili bralna priznanja Naše male knjižnice, in sicer so jih prejeli: Teja Škafar, Eva Horvat, Črt Hozjan, Klara Janža, Marija Lucija Rengeo, Tinkara Tivadar, Zala Pal in Iva Recek. Vsi so se redno udeleževali srečanj ob petkih zjutraj, prebrali predpisane knjige, reševali zanimive naloge v Ustvarjalnikih in sodelovali v nagradnih ugankah.

Sodelovanje v bralnem projektu Naša mala knjižnica spodbuja branje in otrokovo kreativnost ter razširja znanje o avtorjih in ilustratorjih. Želimo si, da se branju v naslednjem šolskem letu pridruži še več učencev.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja