50 knjig, ki so nas napisale

V arhivu RTV Slovenija je bogat izbor oddaj o 50 knjigah, ki so za vedno zaznamovale Slovence, naše šolanje, naše življenje in v naši kulturi pustile neizbrisen pečat.

Gre za vseslovensko akcijo, ki želi spodbujati branje in obuditi debato o knjigah nasploh, še posebej pa o tistih, ki so nam Slovencem pomagale, da smo se konstituirali kot družba in narod.

Namen akcije je izpostaviti in na živ, dostopen način (prek televizijsko-dokumentarnih oddaj, promocije na družbenih omrežjih in z različnimi dogodki) predstaviti 50 ključnih knjig za oblikovanje slovenske družbene zavesti, brez katerih nas ne bi bilo, oziroma brez katerih se ne bi razvili v narod, kot smo danes. Hkrati želijo klasična dela pokazati v drugem, bolj vsakdanjem kontekstu, s tem pa slehernemu bralcu približati idejo, da klasiki niso le za izbrance, temveč da so aktualni še danes. Na ta način želijo pozvati ljudi k bralni drznosti, ki naj bi se iz predstavljenih knjig prenesla tudi na druge in na njihov odnos do branja nasploh. (Vir: https://4d.rtvslo.si/oddaja/50-knjig-ki-so-nas-napisale/173250998, 26. 11. 2020)

https://www.rtvslo.si/tv/na-zahtevo?q=50%20knjig%2Cki%20so%20nas%20napisale

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja