Oko besede 2020 na OŠ Beltinci

Od 24. do 26. 9. 2020 je potekalo v Murski Soboti jubilejno 25. srečanje slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, v okviru katerega poteka tudi podelitev večernice, nagrade za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno literarno delo preteklega leta. Letos jo je prejel Andrej Rozman Roza za pesniško zbirko Rimuzine in črkolazen.

V okviru literarnega srečanja nekatere pomurske vrtce, osnovne in srednje šole obiščejo avtorji, ki pišejo za otroke in mladino. Na naši šoli smo teh obiskov vedno veseli, saj je to enkratna priložnost, da učenci spoznavajo slovensko mladinsko književnost, delo pisateljev in pesnikov ter njihovo ustvarjanje.

V petek, 25. 9. 2020, sta nas obiskala pesnik Ervin Fritz, ki je predstavil svoje ustvarjanje učencem od 6. do 9. razreda, bral iz svoje zadnje pesniške zbirke Savinjčanke: pesmi v savinjskem narečju, ki odstirajo grenko-sladke spomine na pesnikovo otroštvo in mladost po 2. svetovni vojni, ter pisatelj Sebastijan Pregelj, ki je učencem 4. in 5. razreda predstavil svojo knjigo Deček Brin na domačem kolišču, ki jo berejo za letošnje Cankarjevo tekmovanje.

Veseli smo vsakoletnih literarnih srečanj, ki nam jih v septembru prinaša Oko besede, saj je neposreden stik z literarnim ustvarjalcem vrhunski kulturni dogodek za dušo šolske knjižnice, za učence pa lepa in vzpodbudna izkušnja. Stik s kulturo v teh ne ravno lepih časih, ko naš vsakdan kroji virus, pa nas ohranja žive in je za nas in naše učence zelo pomemben.


(Skupno 14 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja