Zaključek bralnega projekta Naša mala knjižnica

Mednarodni projekt Naša mala knjižnica je že desetletje namenjen spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Projekt, ki ga podpira Evropska komisija, je namenjen najmlajšim bralcem, od vrtca do 5. razreda osnovne šole.

Otroke skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, v letošnjem šolskem letu so to bile zanimive zgodbe v šestih izbranih knjigah iz Slovenije, Litve in Hrvaške: Andrej Rozman Roza: Kako je Oskar postal detektiv, Kestutis Kasparivičius: Dežela lenuhov, Jana Bauer: Groznovilca in divja zima, Grigor Vitez: O zajcu, ki se je rad smejal, Ida Mlakar: Cipercoperček in Gendrutis Morkunas: Boljše zgodbe.

Tudi učenci OŠ Beltinci so se letos ponovno vključili v branje v Naši mali knjižnici. Ob zaključku smo v šolski knjižnici šestim učencem 4. in 5. razreda slovesno razdelili bralna priznanja Naše male knjižnice, in sicer so jih prejeli: Julija Filipič, Sara Koštrica, Lea Mikič, Nuša Škafar, Katarina Gomboši in Hana Magdič. Ti učenci so redno obiskovali naša srečanja v šolski knjižnici, prebrali izbrane knjige, reševali naloge v Ustvarjalnikih in sodelovali v nagradnih ugankah.

Sodelovanje v bralnem projektu Naša mala knjižnica spodbuja branje in otroško ustvarjalnost ter razširja znanje o avtorjih in ilustratorjih. Želimo si, da se branju v Naši mali knjižnici v naslednjem šolskem letu pridruži več učencev kot letos.

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja