Naša mala knjižnica

Življenje šolske knjižnice bomo v letošnjem šolskem letu obogatili z mednarodnim projektom Naša mala knjižnica, ki je namenjen spodbujanju branja in bralne pismenosti ter spoznavanju drugih kultur. Projekt, ki ga podpira Evropska komisija, bo v šolskem letu 2015/16 potekal v slovenskih, poljskih in litovskih osnovnih šolah. Namenjen je najmlajšim bralcem, od vrtca do 5. razreda osnovne šole. Otroke skozi šolsko leto pospremi skrben izbor mladinske literature priznanih slovenskih in tujih avtorjev, letos so to zanimive zgodbe Jane Bauer, Petra Svetine, Anne Onichimowske, Ingride Vizbaraitė in Kęstutisa Kasparavičiusa.

Projekt je zasnovan tako, da spodbuja branje in otrokovo kreativnost, za dodatno motivacijo pa poskrbijo zanimive aktivnosti, katerim se učenci pridružijo po svojih željah in zmožnostih.

Udeleženci projekta berejo vrhunske mladinske avtorje, se z nalogami poglabljajo v različne plasti besedila, izdelujejo književne junake, samostojno zapisujejo svoja mnenja o knjigah, berejo pisma, ki jim jih pošljejo avtorji in rešujejo detektivske naloge. (Povzeto po http://www.nasamalaknjiznica.si/sl/, 16. 9. 2015)

V projekt se je vključilo 10 učencev 5. razreda in skupaj se že veselimo branja in nalog, ki bodo sledile. Verjamemo, da bomo vsi skupaj veliko pridobili.DSC_0008

 

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja